Zece cetateni romani, exploatati prin munca in Grecia, au fost repatriati cu sprijinul autoritatilor elene si al Ambasadei Romaniei la Atena, a precizat duminica Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres.

Ambasada Romaniei la Atena a fost sesizata cu privire la cazul cetatenilor romani exploatati prin munca in Grecia pe 13 aprilie 2011, informeaza MAE.

"Mentionam ca, urmare a audierilor efectuate de autoritatile elene, au fost retinute mai multe persoane, printre care doi romani, si au fost identificate 10 victime ale exploatarii prin munca, cu cetatenie romana. Cei 10 cetateni romani au fost deja repatriati cu sprijinul autoritatilor elene si al Ambasadei Romanei la Atena. Ambasada Romaniei este in contact permanent cu autoritatile locale, iar in prezent cercetarile sunt in desfasurare", a mentionat MAE.

AFP a relatat sambata ca 35 de lucratori agricoli romani, care lucrau la recoltarea de fructe in conditii de sclavie, au fost eliberati saptamana aceasta de politie, in sudul Greciei.

Doi romani si un grec au fost arestati, joi, in apropierea satului Kurtesi (regiunea Peloponez), iar alti trei romani sunt cautati in acest caz.

Potrivit AFP, lucratorii agricoli au fost recrutati pentru recoltarea capsunilor in sere, dupa ce li s-a promis un salariu de 25 de euro pe zi si cazare. In realitate, ei erau constransi sa munceasca sub amenintarea unor persoane inarmate si erau fortati sa doarma in adaposturi improvizate, in apropiere de camp. Banda care ii exploata ii maltrata si le confisca si salariile.