Politia italiana a arestat 40 de persoane in cadrul unei operatiuni de amploare impotriva unei retele specializata in exploatarea si traficul a zeci de prostituate romance. Organizatia isi avea ramificatii la Palermo, Catania, Siracusa, Milazzo Caserta, Cosenza, Firenze si Monza.

Operatiunea, cu numele romanesc „Bani bani”, a fost condusa de catre procuratura din Messina, in Sicilia, regiune unde organizatia isi desfasura cea mai mare parte din activitate.

In timpul anchetei au fost descoperite aspecte socante, cum ar fi vinderea pe internet a virginitatii unor tinere romance, cu varsta sub 18 ani. Clientii participau la o licitatie online pentru a „cumpara” dreptul de face sex cu minorele puse la dispozitie de proxeneti. Politistii au descoperit ca preturile la licitatie ajungeau si la 6000 de euro.

Ancheta a inceput in 2007, cand politistii au reusit sa identifice, in urma unor controale de rutina, patru prostituate romance care au declarat ca erau exploatate de catre organizatia criminala si au fost dispuse sa colaboreze cu organele de ancheta.

Fetele erau sechestrate in apartamente si obligate sa se prostitueze de catre membrii organizatiei, sub amenintarea violentelor fizice. Mai mult, proxenetii le spuneau tinerelor ca, daca nu se supun, repercusiunile vor cadea asupra familiilor ramase in Romania. Victimele erau tinute sub supraveghere permanenta de catre proxeneti.

Din cele 40 de persoane arestate, majoritatea sunt cetateni romani. Membrii italieni ai retelei se ocupau mai ales cu gasirea clientilor, inclusiv online.​