Premierul desemnat al Republicii Moldova, Vlad Filat, a declarat, intr-un interviu acordat Radio Europa Libera, ca va forma noul Guvern pana la data de 14 ianuarie. Vlad Filat a mai adaugat ca partidul sau a facut toate compromisurile necesare pentru formarea noii coalitii democratice la Chisinau, dar si ca ar putea oferi, in noul Cabinet, un fotoliu si opozitiei comuniste.

  • Referindu-se la negocierile pentru formarea noii coalitii, Filat a afirmat ca "Pana la urma s-a rezumat totul la obtinerea anumitor pozitii in institutiile statului. Partidul Liberal-Democrat din Moldova a facut cedari, sau, haideti sa spunem, a creat conditiile necesare ca Alianta sa fie creata. Spunea cineva, ca Filat l-a invins pe Voronin. Nu mi-am propus sa inving pe cineva; mi-am propus sa ofer oamenilor, impreuna cu colegii, sigur, aceasta Alianta, pentru ca ea a fost dorita, prin rezultatul votului. Si daca imi permiteti, folosesc aceasta ocazie sa imi cer scuze cetatenilor, care au avut, direct fiind spus, de suferit. Pentru ca au fost foarte multe stari de tensiune si sincer, regret acest lucru ca s-a intamplat. Important este sa justificam aceasta perioada de timp."

Potrivit lui Vlad Filat, prioritatea Guvernului sau va fi continuarea reformelor democratice, iar in opinia sa, Republica Moldova poate fi "o poveste de succes" si pentru Uniunea Europeana si pentru cetatenii ei.

  • "Important este, ca Republica Moldova va fi in continuare guvernata intr-o maniera democratica. Intr-o maniera, in care oamenii sa traiasca liber. Sigur, ca noi avem foarte mult de muncit in continuare in asigurarea reformelor, care vizeaza functionalitatea institutiilor statului, dar asta inseamna ca avem aceasta atmosfera si aceasta viziune de guvernare a tarii", a mai adaugat el.