Aproximativ 200 de tineri s-au adunat in fata locuintei italianului care a agresat-o pe romanca Maricica Hahaianu, in momentul transferarii acestuia la inchisoare, acuzandu-l pe primarul Romei, Gianni Alemanno, ca sustine comunitatea romanilor in defavoarea italienilor, scrie La Repubblica, citata de Mediafax.

Judecatorul Sandro Di Lorenzo a semnat luni seara ordinul de transferare la inchisoare a tanarului in varsta de 20 de ani, care pana acum era in arest la domiciliu. Acuzat initial de vatamare corporala grava, Burtone va fi inculpat pentru omor prin imprudenta, dat fiind ca romanca in varsta de 32 de ani a murit din cauza ranilor suferite.

Agentii carabinierilor care s-au deplasat la locuinta tanarului pentru a-l duce la inchisoare au fost intampinati de aproximativ 200 de tineri care il cunosc pe Alessio Burtone. Acestia l-au aplaudat pe suspect si au cerut eliberarea acestuia. Tanarul a fost scos din casa avand capul acoperit cu o gluga, moment in care sora lui a inceput sa planga.

"Roma nu mai are primar, de astazi Alemanno este primarul Bucurestiului. Ii apara pe romani cu fiecare ocazie. Nu vorbeste de episoade precum agresarea unui adolescent de catre doi romani", a declarat unul dintre tineri.

"Alessio Burtone in mod sigur va fi agresat de detinuti romani in inchisoare. A fost arestat ca un mafiot, au venit cu opt masini sa il aresteze", afirma un alt tanar.

"Eu inteleg ca exista solidaritate si ca prietenia prevaleaza asupra considerentelor obiective. Dar astazi acel baiat este la inchisoare si nu mai este nimic de declarat", a reactionat Gianni Alemanno.

Trupul neinsufletit al Maricicai Hahaianu, infirmiera de 32 de ani care a murit dupa ce a fost batuta de un tanar italian intr-o statie de metrou din Roma, va fi repatriat joi, costurile fiind suportate de municipalitatea din capitala Italiei. Potrivit Agerpres, Maricica Hahaianu va fi inmormantata la sfarsitul acestei saptamani in satul Oreavu, comuna Valea Ramnicului, o localitate aflata la trei kilometri de Ramnicu Sarat.

De profesie asistenta medicala, Maricica Hahaianu lucra, din luna iulie a acestui an, ca infirmiera in Italia. Ea era mama unui baietel de 3 ani.

Maricica Hahaianu a fost victima agresiunii unui tanar italian care a lovit-o in statia de metrou Anagnina din Roma, pe 8 octombrie, cerandu-i "sa se intoarca la ea acasa". Ea a murit o saptamana mai tarziu, la Spitalul Casilino din Roma, unde era internata in coma, in urma ranilor suferite dupa ce a fost agresata. Agresorul romancei a fost acuzat de omor prin imprudenta si risca 18 ani de inchisoare.

Trecatorii au asistat indiferenti la altercatie dupa ce o banala cearta la randul pentru bilete s-a transformat intr-o agresiune. Cruzimea gestului, dar mai ales indiferenta trecatorilor care si-au vazut de drum au zguduit opinia publica din Peninsula. Primarul Romei, Gianni Alemanno, a amenintat chiar ca ii va da in judecata pe trecatorii care nu s-au oprit sa acorde primul ajutor.