Trupul neinsufletit al Maricicai Hahaianu, infirmiera de 32 de ani care a murit dupa ce a fost batuta de un tanar italian intr-o statie de metrou din Roma, va fi repatriat joi, costurile fiind suportate de municipalitatea din capitala Italiei. Potrivit Agerpres, Maricica Hahaianu va fi inmormantata la sfarsitul acestei saptamani in satul Oreavu, comuna Valea Ramnicului, o localitate aflata la trei kilometri de Ramnicu Sarat.

De profesie asistenta medicala, Maricica Hahaianu lucra, din luna iulie a acestui an, ca infirmiera in Italia. Ea era mama unui baietel de 3 ani.

Rodica Fodoroiu, soacra Maricicai Hahaianu, a declarat, pentru Agerpres, ca agresorul romancei ar trebui inchis pe viata: "18 ani de inchisoare este prea putin, vrem ca cel care a ucis-o sa fie pedepsit exemplar, a lasat un copil de trei ani fara mama si a omorat o fiinta cu un destin nefericit care isi dedicase viata ajutorarii aproapelui".

Maricica Hahaianu a fost victima agresiunii unui tinar italian care a lovit-o in statia de metrou Anagnina din Roma, pe 8 octombrie, cerandu-i "sa se intoarca la ea acasa". Ea a murit o saptamana mai tarziu, la Spitalul Casilino din Roma, unde era internata in coma, in urma ranilor suferite dupa ce a fost agresata. Agresorul romancei a fost acuzat de omor prin imprudenta si risca 18 ani de inchisoare.

Maricica Hahaianu, originara din Focsani, locuia la Roma impreuna cu sotul sau. Copilul lor, in varsta de trei ani, ramasese in Romania.