"Maricica era o fata linistita, o buna profesionista. Nu merita sa moara in acel mod violent", a declarat pentru HotNews.ro Laura Garbea, asistenta medicala la Roma si fosta colega de serviciu cu romanca agresata. Intre timp, la statia de metrou Anagnina, cateva persoane au depus flori si lumanari in memoria Maricica Hahaianu, la locul unde ea a fost agresata.

Locul agresiunii, politisti si jurnalisti in fata ghiseului de bileteFoto: Hotnews

"Eram inscrise la aceeasi cooperativa si am facut cateva ture impreuna, la clinica Villa Fulvia. Nu imi pot imagina cum un barbat a putut lovi cu atata violenta o femeie micuta de statura ca Maricica, nu cred ca avea mai mult de 50 de kilograme. Este foarte trist ce s-a intamplat", a adaugat Laura Garbea.

Colegiul infirmierilor si asistentilor medicali de la Roma (Ipasvi) si-a manifestat solidaritatea fata de Maricica Hahaianu, dupa ce stirea legata de agresiunea de la metrou a inceput sa circule. "In numele celor 25.000 de asistenti medicali care lucreaza in teritoriu, condamn cu hotarare agresiunea a carei victima a cazut colega noastra Maricica, de 32 de ani", se arata intr-o nota a Colegiului, semnata de preseditele organizatiei, medicul Gennaro Rocco.