Agentia Ansa a reusit sa-l identifice pe "omul cu servieta", cel care l-a oprit pe tanarul italian dupa ce acesta a lovit-o pe romanca in statia de metrou Anagnina din Roma. Este vorba de un subofiter de politie judiciara, care a declarat agentiei de stiri: "Ma intorceam de la munca, atunci cand i-am vazut pe cei doi certandu-se. La inceput, am crezut ca e vorba de un cuplu si am trecut mai departe. Am auzit un zgomot surd, cauzat de caderea femeii si l-am vazut pe tanar cum incerca sa se indeparteze, in timp ce tanara zacea la pamant. M-am prezentat ca subofiter si i-am cerut documentele tanarului, intorcandu-ne impreuna la locul agresiunii".

UPDATE 1: Romanca se numeste Maricica Hahaianu, a iesit din coma, dar medicii se tem ca va ramine cu sechele in urma loviturii, anunta La Repubblica

Tânărul agresor italian se află acum ȋn arest la domiciliu, iar avocatul său a prezentat o versiune diferită faţă de cea vehiculată iniţial ȋn presă.

Astfel, conform avocatului Fabrizio Gallo, tânărul italian ar fi recunoscut că a avut loc o ceartă ȋn interiorul cafenelei din incinta staţiei şi nu ȋn faţa casei de bilete, cum s-a susţinut ȋntr-un prim moment (versiune prezentată de altfel de HotNews.ro).

Tânărul a admis că a făcut acel gest violent, dar s-a justificat susţinând că românca l-a insultat ȋn repetate rânduri şi apoi l-a scuipat. El ar fi ripostat cu acelaşi gest, urmat de un pumn ȋn faţă. “Imi era frică, am crezut că are o armă, de aceea am lovit-o”, ar fi spus agresorul avocatului său.