Politia britanica a descoperit marti o retea de trafic de copii, care ar fi obligat zeci de minori din Romania sa fure si sa cerseasca pe strazile Londrei, relateaza London Evening Standard. Intre-o serie de raiduri efectuate in estul Londrei, politistii au gasit 103 copii, care locuiau la 16 adrese diferite.

Saptesprezece dintre acestia au fost luati imediat sub protectia politiei, iar altii, intre care si un copil de trei ani cu o rana deschisa pe fata, au fost dusi la spital.

Operatiunea face parte dintr-o investigatie comuna derulata de autoritatile britanice si romane privind bandele de talhari ce opereaza in Marea Britanie. Aceste grupari sunt suspectate ca rapesc copii din Romania, pe care ii folosesc pentru furturi din buzunare sau din magazine si pentru prostitutie.

Potrivit sursei citate, raidul de marti scoate la iveala amploarea traficului de copii in capitala britanica. La una dintre descinderi, politia a gasit nu mai putin de noua copii - unii bebelusi - care stateau inghesuiti in podul casei.

Dintre cei 52 de adulti descoperiti in locuintele perchezitionate, sase au fost arestati, dar numarul lor ar putea sa creasca. Trei au fost retinuti sub acuzatia de violenta si neglijenta, pentru doi dintre ei exista un mandat de urmarire, iar un altul a fost arestat pentru obstructionarea anchetei politiei.

"Acesti copii sunt exploatati de grupuri infractionale si, in unele cazuri, de propiii parinti. Multi dintre parinti sunt convinsi de membrii gruparilor ca pot castiga multi bani daca isi lasa copilul sa fie scos din tara", explica inspectorul-sef Colin Carswell.