Vineri seara, o infirmiera romanca de 32 de ani a fost lovita cu brutalitate de un tanar italian, la Roma, in statia de metrou Anagnina, relateaza Corriere della Sera. Romanca se afla la spital, in coma, cu o trauma craniana grava. Telecamerele de supraveghere din metrou au inregistrat atacul.

Locul agresiunii, politisti si jurnalisti in fata ghiseului de bileteFoto: Hotnews

UPDATE 1: Proprietara unei cafenele din statia de metrou a declarat pentru corespondentul HotNews.ro din Roma ca incidentul a inceput in localul sau, unde tinarul a inceput sa o insulte pe romanca, spunindu-i "sa plece in tara ei". Italianul ar fi hartuit-o pe femeie din momentul in care si-a dat seama ca nu e de origine italiana, a mai spus proprietara cafenelei.

Conform reconstituirii politiei, italianul a continuat s-o agreseze verbal pe femeie si la iesirea din cafenea. La un moment dat, romanca l-a impins; dupa cateva secunde, tanarul s-a intors brusc catre femeie si a lovit-o violent in fata. Victima a cazut pe pavaj si a ramas nemiscata.

In imaginile difuzate de politia italiana, se vede cum agresorul isi recupereaza rucsacul si alte obiecte si se indreapta in graba spre metrou. Dupa cateva secunde este insa oprit de un barbat cu o servieta, care a asistat la scena. Martorul blocheaza drumul agresorului si il insoteste inapoi la locul unde femeia a cazut si unde, intre timp, s-au adunat mai multe persoane. Trecatorii se opresc in jurul corpului.

Reprezentantii carabinierilor au declarat pentru corespondentul HotNews.ro ca tinarul a fost deja prins. El are 20 de ani si are antecedente penale.

Vezi aici imaginile surprinse de camerele de la metrou:

Corriere della Sera mai informeaza ca politistii au reusit sa-l identifice pe italian in cursul serii de luni si l-au arestat. Romanca a fost operata de urgenta la Spitalul Casilino din apropiere, dar acum se afla in coma.

Zona Anagnina este una din cele mai frecventate de romani, fiind si un nod de legatura intre statia de metrou A capat de linie - si mai multe linii de autobuze care merg catre centrele urbane din afara Romei.