Doi romani si-au pierdut viata luni, 9 august, intr-un grav accident rutier in localitatea Marina di Acate, pe litoralul sicilian, informeaza cotidianul "Il Giornale di Ragusa". Mihai Pinzaru de 34 de ani si Ovidiu Arectanu, 22 de ani, au decedat pe loc, dupa ce masina lor, un Renault, a iesit de pe carosabil, izbindu-se de un maslin si catapultandu-i pe cei doi la cativa metri distanta. Romanii lucrau la o ferma agricola, nu departe de locul accidentului.

La bordul masinii se aflau alte doua persoane, un barbat si un copil. Ambele au fost internate la spitalul din localitatea Marina di Acate. Barbatul are fracturi la amandoua picioarele, iar copilul este intr-o stare grava si medicii nu exclud transportarea lui la un alt spital pentru o ingrijire medicala specializata.

Pe 6 august o alta romanca, Mariana Riosianu, de 39 ani, a pierdut controlul masinii pe care o conducea in orasul Pordenone, intrand pe trotuar si ranind mortal o italianca de 72 de ani. Potrivit ANSA, in accident si-a pierdut viata Mirela Arsu, de 29 de ani, care se afla la bordul masinii conduse de Riosianu.