Două trufe de ciocolata fină italiană cu chipul lui Eminescu şi cel al lui Enescu vor fi prezentate vineri seară la Ancona (Italia), ȋn cadrul evenimentului „A fost o dată, infinitul” (C’era una volta...l’infinito).

Praline Eminescu si EnescuFoto: Hotnews

Ideea de a promova imaginea României prin intermediul ciocolatei aparţine consulului onorific la Ancona, George Teseleanu. „In aeroporturile din ţară am văzut că sunt puse ȋn vânzare mai mult sticle de vin sau ţuică tradiţională, greu de transportat. M-am gândit că o cutie de ciocolată reprezentând România ar fi un cadou mult mai potrivit, chiar ȋn ocazii instituţionale şi e mai uşor de transportat. Ciocolata, ȋn plus, poate fi dăruită şi copiilor. Nu ȋn ultimul rând, firma care produce trufele este lider pe piaţa dulciurilor de calitate superioară şi la export”, a declarat pentru HotNews.ro George Teseleanu.

Pralinele (cum le spun italienii) sunt realizate de maeştri ai ciocolatei din zonă, care afirmă că au folosit „cacao de o calitate excepţională, ȋmpreună cu o serie de condimente aromatice speciale”. Ciocolata „Mihai Eminescu”, ȋnvelită ȋn foiţă de culoare aurie, are ȋn compoziţie ...„note aromatice de prune”, iar specialitatea George Enescu, cu un ȋnveliş de culoarea neagră, are „note aromatice de distilat de prune”(!).

Pentru ȋnceput, fabrica italiană a produs doar câteva mii de trufe, dar din toamnă delicatesele vor fi realizate ȋn serie. Trufele vor fi vândute ȋn cutii de câte 6 sau 12 bucăţi, pe ambalaj fiind reprezentate figurile celor doi români, Mihai Eminescu şi George Enescu, ȋmpreună cu o scurtă biografie.

Bomboanele de ciocolată vor fi prezentate vineri seara ȋn cadrul spectacolului "C'era una volta...l'infinito", eveniment care va avea ca protagonisti patru artisti romani aflati in Italia: Mirela Cisman - soprana, Adrian Vasilache - pianist, Eugenia Morosanu - maestra balet si Laurentiu Stoica - sculptor.