"Intre a da o sansa unui imigrant bulgar sau roman necalificat si unui om de afaceri indian, stiu clar ce prefer. Primii doi nu au afinitati cu noi si vor contribui mai putin la economia noastra. Intreprinzatorul indian vine dintr-o tara cu legaturi istorice cu noi. Cu siguranta vorbeste limba engleza si are abilitati care pot fi folosite cu usurinta aici. Si in timp ce est-europeanul necalificat topaie pe aici, intreprinzatorul indian trebuie expediat. Guvernul britanic este iresponsabil in ceea ce priveste politica sa in materie de imigratie" - asa comenteaza Stephen Glover, editorialist la Daily Mail, intentia Guvernului de la Londra de a limita numarul studentilor si al oamenilor de afaceri care vin in Marea Britanie.

Editorialistul britanic mai adauga si ca "Nimeni nu poate anticipa ce se va intampla dupa ridicarea restrictiilor pentru imigrantii romani si bulgari, programata pentru cel tarziu 2013."

Ministrul indian al Comertului, Anand Sharma, l-a avertizat, deja, pe premierul britanic David Cameron ca aceasta decizie ar putea avea "efecte adverse" asupra relatiilor comerciale dintre cele doua tari.

"Ne propunem sa fim cel mai bun prieten al Indiei, dar vrem ca indienii sa vina in numar mai mic sa lucreze si sa studieze aici", mai scrie Stephen Glover, care se intreaba cum va reusi, totusi, Executivul de la Londra sa limiteze numarul imigrantilor de la ordinul sutelor de mii, in ultimii ani, la doar cateva zeci de mii.