Victor Boga, fost campion de polo si manager la CS Dinamo, a facut un infarct, sambata seara, intr-un bazin de langa Genova (Italia), pe parcursul unui turneu international de polo pentru seniori. Boga, in varsta de 52 de ani, este si presedintele echipei "Romanian Veterans", romanii fiind printre oaspetii de onoare ai competitiei.

Cu cateva minute inainte de sfarsitul ultimului meci, disputat de jucatorii romani si o echipa spaniola, romanul s-a oprit brusc in timpul unei faze de atac si s-a indreptat cu greutate catre marginea piscinei, relateaza ziarul "Secolo XIX". Cu un ultim efort, vanat la fata, a reusit sa iasa din apa, apoi a cazut fara cunostinta, in fata spectatorilor socati.

Imediat, managerul echipei gazda, impreuna cu alti participanti la turneu, au incercat sa-l resusciteze. Spre norocul lui Victor Boga, printre spectatori s-a aflat si primarul orasului Camogli, Italo Mannucci, de profesie medic. Edilul a coborat din tribuna si i-a acordat romanului primul ajutor, pana la sosirea ambulantei. Deşi Victor Boga nu mai avea puls, primarul-medic a continuat, in mod profesional, manevrele de resuscitare, prin masaj cardiac si respiratie gura la gura.

Paramedicii de pe ambulanta au continuat reanimarea cu un defibrilator aflat in dotarea complexului sportiv. Inima sportivului a inceput sa bata din nou, spre bucuria tuturor, inclusiv a sotiei si a cumnatului, aflati printre spectatori. „A fost un miracol ca am reusit sa-l salvam”, a declarat primarul Italo Mannucci, dupa imbarcarea romanului in ambulanta.

Victor Boga a fost transportat la spitalul din Genova, iar conditiile lui nu sunt ingrijoratoare. Romanul a transmis multumiri salvatorilor italieni si mai ales conducerii clubului gazda, care au avut in dotare defibrilatorul, un lucru rar intr-o structura sportiva, dar care s-a dovedit vital pentru viata fostului campion.