De nenorocirea romanilor afectati de inundatii profita o retea de cersetori care actioneaza in sudul Germaniei. Barbati simuland un handicap si femei purtand bebelusi in brate suna la usi si cersesc, aratand o fituica pe care scrie ca sunt sinistrati din Romania, anunta ziarul local Südkurier. In unele cazuri in care au fost refuzati, cersetorii au reactionat cu jigniri, incercand chiar sa forteze intrarea in locuinta.

In urma anchetei demarate de politie, exista suspiciuni ca aceste cersetorii se deruleaza intr-un cadru organizat. Aceeasi schema de actiune a faptasilor a fost depistata in mai multe cazuri si in diferite puncte ale localitatilor Bermatingen si Markdorf, din apropierea Bodensee.

Procuratura locala a decis „perceperea de garantii“ in doua dintre cazurile sesizate de politie, care au intrat si in atentia biroului pentru drepturile strainilor. Politia din Markdorf a apelat si la presa regionala, pentru a atentiona populatia si a oferi date de contact pentru reclamatii ale unor situatii similare.