Doua bande de cersetori din Romania se lupta intre ele pentru a ocupa cele mai bune zone din centrul orasului norvegian Trondheim, informeaza politia locala. Potrivit presei norvegiene, cersetorii au recurs la violente pentru a prelua controlul asupra celor mai profitabile locuri de cersit din oras.

O romanca sustine ca a fost atacata de o banda de alti cersetori romani, in timp ce canta la acordeon in fata unui centru comercial din Trondheim. "E razboi. Patru barbati si o femeie au venit la mine cu o umbrela, voiau sa le dau locul meu. Eu am refuzat sa plec, iar ei au inceput sa ma loveasca cu umbrela", a povestit femeia, in varsta de 29 de ani, care nu a dorit sa-si dezvaluie numele, de teama sa nu-si puna familia in pericol.

O alta cersetoare, insa, neaga cele intamplate, sustinand ca de fapt femeia cu acordeon si familia acesteia au vrut sa-i alunge de acolo pe noii veniti.

"Trondheim nu apartine numai familiei care s-a instalat aici de mai multa vreme. Noi vrem doar sa stam aici pana strangem suficienti bani ca sa ne putem intoarce acasa, cat si pentru a putea reveni alta data", a spus femeia, care castiga din cersit circa 200 de coroane pe zi (peste 25 de euro).

Havard G. Kaald, seful Sectiei Centrale de Politie din Trondheim, considera "inacceptabile" aceste conflicte pe strazi, precizand ca politia analizeaza masurile ce trebuie luate daca situatia escaladeaza.

De asemenea, romanca de 29 de ani a depus o plangere la politie impotriva celor care au agresat-o si spune ca acestia erau inarmati. "Au fost depistate mai multe persoane. Credem ca acestea erau inarmate cu bate de baseball si cutite", a declarat inspectorul de politie Alf Rune Nilsen.