Angajat ca om de serviciu la Curtea Suprema de Justitie din Dublin (Irlanda) si patron de bordel. Acestea erau pana acum cateva luni cele doua atribute importante din viata romanului Mihai Selaru, 37 de ani. Mai exact pana in septembrie 2009, atunci cand politia din Dublin a navalit in apartamentul pe care romanul il inchiriase in Ballymun (cartier rau famat din nordul orasului) si pe care il folosea ca bordel.

Bordel in care “prestau” servicii doua romance, dintre care una era prietena lui Selaru, iar cealalta era fortata sa intretina relatii sexuale cu diferiti client gasiti de infractorul roman. De altfel, acesta, o tanara in varsta de 26 de ani, a facut plangerea la Politie. O jumatate de ora de sex era taxata cu 130 de euro, conform tarifului stabilit de Selaru. Romanul s-a aflat in custodie, in arestul politiei, din septembrie 2009 pana in prezent.

Judecatorul Patrick McCartan a decis in sedinta de vineri, 30 aprilie, sa il lase liber pe roman, cu conditia ca acesta sa plece din Irlanda in Romania intr-o saptamana, pana pe 7 mai, urmand a nu mai avea voie apoi timp de 10 ani sa intre pe teritoriul Irlandei. Daca romanul nu respecta una dintre aceste doua conditii, atunci va fi incarcerat pentru 3 ani.

“Nu vad de ce platitorul irlandez de impozite sa plateasca din banii proprii perioada pe care romanul urma sa o petreaca in inchisoare in Irlanda”, a declarat judecatorul. Acesta a mai spus ca, desi constient ca nu transmite un semnal prea bun odata cu iertarea romanului, a decis sa ia aceasta decizie si pentru ca Selaru nu mai avea alte condmanari in trecutul sau, nici in Romania, nici in Irlanda.

Autoritatile irlandeze le vor instiinta insa pe cele romane de cazierul dobandit de Mihai Selaru in Irlanda. Desi a fost amendat si cu o mie de euro, Selaru va avea de platit doar 200 catre statul irlandez, fiindca restul de 800 de euro i-au fost echivalati cu suma pe care i-a confiscat-o Politia la perchezitia din septembrie 2009. “Sa foloseasca cei 800 de euro ca sa se intoarca in Romania cat mai rapid”, a incheiat judecatorul.