Polemica in presa spaniola, dupa ce un lider local al Partidului Popular, Xavier Garcia Albiol, a impartit pe strada brosuri cu mesajul "Nu vrem romani", relateaza Mediafax, citand presa iberica. Liderii partidului au anuntat deja ca se delimiteaza de acest gest.

Brosura prezinta imaginea a doua femei care au capul acoperit de baticuri, alaturi de mesajul "Cartierul tau este sigur?". In interiorul brosurii, sub un titlu mare "Securitate" si logo-ul partidului, sunt prezentate mai multe fotografii in care sunt surprinse un accident de masina, o strada murdara si o fotografie a unui balcon in care se vad inghesuiti sase imigranti.

Reprezentantii Partidului Popular au dat asigurari ca formatiunea politica "nu se face responsabila" de existenta brosurii, "al carei continut nu il impartaseste".

Majoritatea romanilor care vin in Spania sunt oameni onorabili, dar "tiganii romani care vin la Badalona vin ca sa comita infractiuni", a declarat duminica liderul Partidului Popular din Badalona, Xavier García Albiol, cel care a impartit brosurile, potrivit cotidianului El Periodico de Catalunya: "Poate ca sunt cativa care traiesc din putin, insa majoritatea fura si sunt responsabili de aproape toate delictele comise in La Salut si Llefia".

Brosurile au fost impartite in cartierul La Salut, unde au izbucnit in urma cu trei ani scandaluri intre localnici si comunitatea de romi romani.

Alti lideri ai partidului sustin ca Xavier García Albiol ar trebui demis, in cazul in care nu isi va cere scuze pentru tiparirea si distribuirea brosurilor.