Un barbat care a sunat, vineri seara, la Politie, anuntand ca in cladirea Aeroportului International din Chisinau s-ar afla un dispozitiv exploziv, a fost retinut dupa ce alarma cu bomba s-a dovedit falsa, informeaza Moldpres.

Chiril Motpan, seful Directiei informatie si relatii cu publicul din Ministerul de Interne de la Chisinau, a declarat ca apelul telefonic a fost efectuat la ora 21.30, fiind declansata o operatiune in care au fost implicate mai multe servicii speciale ale MAI si ale Aeroportului International Chisinau. Dupa evacuarea pasagerilor si a personalului, a fost verificata toata cladirea, dar nu a fost depistat nici un dispozitiv exploziv.

La doua ore dupa primirea apelului, autoritatile l-au identificat si retinut pe barbatul care a telefonat la numarul 902. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al Chisinaului, care, fiind in stare de ebrietate, a vrut sa faca o gluma.

Barbatul a fost retinut pentru 72 de ore, iar sambata dimineata impotriva lui a fost demarata o ancheta penala in baza articolului 281, aliniatul 1 din Codul Penal, care presupune o pedeapsa cu privare de libertate de pana la trei ani.