Un barbat din Marea Britanie a descoperit cu surprindere ca locuinta sa, pe care o parasise de doar doua ore, a fost ocupata intre timp de o familie de romani. Barbatul a constatat ca si-a uitat portofelul acasa dar, in momentul in care a revenit, i-a gasit pe cei doi, insotiti de un copil, instalati confortabil in locuinta sa cu doua dormitoare, relateaza The Daily Mail.

Evenimentul a avut loc in 7 decembrie 2009 iar acum justitia britanica i-a condamnat pe cei doi la 100 de ore de munca in folosul comunitatii, intr-o poveste descrisa de judecator drept un spectacol 'dickensian'.

Mihai si Laura Dediu i-au spus proprietarului uluit ca s-au mutat in locuinta sa, dupa ce au spart un geam, deoarece auzisera ca este goala.

Britanicul afirma insa ca nu trecusera mai mult de doua ore de cand plecase de acasa.

Mihai Dediu, in varsta de 30 de ani, si sotia sa, 24 de ani, au recunoscut ca au spart geamurile casei din Northampton, insa au respins acuzatiile de jaf.

Cei doi au afirmat, in fata Curtii, ca un alt roman pe care l-au intalnit intr-un magazin le spusese ca se pot muta in casa, deoarece este goala.

"Este posibil ca povestea lor sa fie adevarata, dar in momentul in care au intrat in casa si-au dat cu siguranta seama ca aceasta este locuita", spune procurorul Michael Waterfield.

Acuzatia de jaf, care ar fi putut duce la o condamare de 14 ani de inchisoare, a fost retrasa dupa ce romanii au sustinut ca nu au avut niciodata intentia de a fura.

Cei doi s-au mutat in Marea Britanie in urma cu trei ani si au inchiriat un apartament cu doua dormitoare in care locuiau cu fiicele lor, Rebecca, opt ani, si Denisa, doi ani.

Dediu, muncitor in constructii, cu un salariu anual de 8.000 de lire, a explicat in fata judecatorilor: "M-am intalnit cu un barbat intr-un magazin si mi-a spus ca locuinta este goala. Nu castig prea mult si platim o chirie lunara de 450 de lire. Am intrat in casa si am inceput sa fac ordine. Nu parea ca cineva locuieste aici".

"Vreau sa muncesc si sa-mi platesc facturile. Nu vreau sa primesc bani gratis. Am vrut doar sa economisesc ceva bani si sa nu mai platesc chirie".

Sotia sa a afirmat: "In casa era o dezordine generala. Faceam curat. Nu ne-am gandit ca cineva locuieste aici".

Proprietarul a refuzat sa comenteze. Un vecin afirma insa: "Presupun ca s-ar fi putut crede ca imobilul era nelocuit".

Majoritatea comentatorilor britanici se intreaba de ce cuplul de romani nu a fost deportat direct in Romania.