Politia italiana a arestat “zilele trecute” la aeroportul din Roma o tanara romanca, acuzata de trafic international de droguri. Intr-un comunicat al Garzii financiare remis HotNews.ro se precizeaza ca, in afarӑ de romanca, au fost retinute alte 6 persoane: un turc, doi albanezi si trei sud-americani, avand asupra lor, in total 35 de kilograme de cocaina. Toti “curierii” au sosit la Aeroportul international de la Fiumicino provenind din America Latina, ȋn special de la Buenos Aires (Argentina).

Este vorba despre una din cele mai importante operatiuni anti-drog de la ȋnceputul anului in Italia: valoarea totalӑ a capturii a fost estimatӑ la peste 6 milioane de euro.

Romanca, o “frumoasӑ tanӑrӑ” de 30 de ani - dupa cum scrie in comunicatul oficial - avea asupra ei peste un kilogram de cocainӑ purӑ, ascunsӑ ȋn lenjeria intimӑ. Politistii au devenit suspiciosi cand au observat cӑ tanӑra nu avea decat un bagaj de manӑ. Cu ajutorul cainilor special antrenati sӑ descopere stupefiante, ei au descoperit marfa ascunsӑ sub hainele fetei.

“Mentinand sub atentie deosebitӑ zborurile din America Latinӑ, am observat cӑ tanӑra nu avea bagaje. Cainii au identificat drogurile, pe care fata le-a ascuns ȋn sutien si ȋntr-un fel de slip”, ne-a declarat ȋn exclusivitate locotenentul Alessio Mauro, responsabilul operatiunii de la Fiumicino.

Metoda de a ascunde droguri ȋn lenjerie nu e o noutate pentru politistii italieni, dar este prima oarӑ cand traficantii de droguri folosesc drept curier o romancӑ, dupӑ cum ne explicӑ locotenentul Mauro: “De obicei, fetele care ascund droguri ȋn chiloti special cusuti sunt de origine africanӑ, ȋndeosebi am avut de-a face cu nigeriene. E prima oarӑ cand am arestat o romancӑ cu aceastӑ metodӑ”.

Intregul transport de cocainӑ confiscat de la cei 7 curieri are o valoare de peste 6 milioane de euro. Din cele 35 de kilograme se puteau confectiona 400.000 de doze destinate pietei din regiunea capitalei si din centrul Peninsulei.

“Avand ȋn vedere frecventa cu care au venit cei sapte curieri si provenienta "marfii", am tras concluzia cӑ ei nu au actionat, probabil individual, ci fac parte dintr-o unicӑ organizatie criminalӑ”, a adӑugat oficialul italian.

Romanca si cei sase bӑrbati au fost acuzati de trafic international de droguri si au fost ȋncredintati autoritӑtilor judiciare.

Pe 12 martie o altӑ romancӑ, Ana Maria Artene, de doar 21 de ani, a fost arestatӑ langӑ Venetia, tot pentru trafic de droguri. Tanӑra a fost descoperitӑ din ȋntamplare de o patrulӑ de politisti, care au oprit-o pentru un control rutier de rutina. Romanca avea asupra ei un buletin de identitate olandez si nu vorbea deloc limba italianӑ. Vazand agitatia fetei, politistii au hotӑrat sӑ-i controleze locuinta, un apartament ȋnchiriat ȋn localitatea Noventa di Piave. Aici au avut surpriza sӑ gӑseascӑ peste 6 kilograme de cocainӑ purӑ, ȋn valoare de 750 000 de euro. O mare parte din droguri era ascunsӑ ȋntr-o cutie de sah. Presa din Peninsulӑ a supranumit-o imediat “regina cocainei” sau “miss droguri”.