Cateva zeci de tineri moldoveni au protestat pasnic, sambata, in fata Ambasadei Romaniei la Chisinau, impotriva mentinerii, de catre statul roman, a obligativitatii ca cetatenii moldoveni sa faca dovada ca dispun de 500 de euro, la intrarea in Romania, anunta Mediafax. Grupul de initiativa "Spirit Romanesc" si-a exprimat astfel "nemultumirea fata de refuzul senatorilor romani si al Guvernului Boc de a accepta propunerea presedintelui Traian Basescu ce vizeaza anularea necesitatii de a dispune de minim 500 de euro pentru a putea intra in Romania".

Protestul vine dupa ce Senatul de la Bucuresti a respins, miercuri, cu 37 de voturi pentru, 33 de voturi impotriva si o abtinere, propunerea legislativa de modificare a OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania.

Propunerea legislativa, apartinand unui grup de senatori ai PDL, prevedea exceptarea cetatenilor Republicii Moldova de la prevederea din ordonanta referitoare la prezentarea documentelor prin care se face dovada existentei unor mijloace corespunzatoare, atat pentru intretinerea pe perioada sederii pe teritoriul Romaniei, cat si pentru intoarcerea in tara de origine.

Propunerea legislativa a fost trimisa pentru dezbatere Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.