„Traian Basescu a comis o serie de gafe in cadrul vizitei sale in Republica Moldova, printre care confuziile „Kabul” in loc de „Cahul” si „ministru” in loc de „presedintele Parlamentului”. Astfel, il invitam pe Basescu sa vina mai des la Chisinau, deoarece incercarea lui de a oferi sprijin pentru Alianta pentru Integrare Europeana va avea efect invers si va favoriza comunistii", a declarat deputatul comunist Grigore Petrenco", potrivit Unimedia.

„Nu avem nimic impotriva proiectelor comune cu Romania, deoarece suntem state vecine. E important ca suma de 100 de milioane de euro, donata Republicii Moldova de catre Romania, sa fie gestionata corect”, a mai spus Petrenco, in cadrul unei emisiuni televizate la NIT, un post de televiziune apropiat partidului comunistilor.

Comunistii au criticat dur vizita presedintelui roman la Chisinau, aminteste Unimedia. Vladimir Voronin a catalogat-o ca fiind „o vizita nedorita”, iar deputatul comunist Mark Tkaciuk a declarat ca Basescu este „un criminal intors la locul faptei” (referindu-se la protestele din 7 aprilie 2009 – n.r.).

In cadrul vizitei, Traian Basescu a anuntat ca Romania va oferi Moldovei un sprijin financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro, destinat proiectelor educationale si comunitatilor locale.