Diplomatul roman Silviu Ionescu se afla la volanul masinii care a accidentat mortal un tanar de 30 de ani, in noaptea de 15 decembrie 2009 - este concluzia anchetei efectuate de Politia din Singapore, potrivit StraitsTimes.com. Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Singapore s-a intors in tara la scurt timp dupa accident si a prezentat o versiune proprie: masina Ambasadei Romaniei, implicata in accident, ar fi fost furata cu putin timp inainte de acea noapte, iar el nu avea cum sa se afle la volan.

In noaptea de 15 decembrie 2009, o masina a Ambasadei Romaniei in Singapore a lovit 3 pietoni in jurul orei locale 3:10. Unul dintre acestia, un barbat in varsta de 30 de ani, a suferit rani grave si a murit in ziua de Craciun.

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Singapore, Silviu Ionescu, a reclamat imediat dupa accident ca masina Ambasadei implicata in incident ar fi fost furata si a sustinut ca nu se afla in autoturism in momentul accidentului. La scurt timp dupa aceea, Silviu Ionescu s-a intors in Romania, iar la inceputul acestui an, a fost rechemat de la post, pentru a sprijini "derularea anchetei de catre organele judiciare de la Bucuresti".

Dupa accidentul din noaptea de 15 decembrie, masina Ambasadei Romaniei, un Audi A6, a fost gasita abandonata la periferia capitalei Singapore. Ulterior, ancheta Politiei locale a stabilit, insa, ca automobilul nu a fost furat.

Politia din Singapore colaboreaza cu autoritatile romane in acest caz.