Adjunctul lui Vladimir Putin, Igor Suvalov, isi amana vizita la Chisinau. Potrivit Unimedia, care citeaza presa din Rusia, motivul amanarii il reprezinta faptul ca in aceeasi perioada in care Igor Suvalov ar fi trebuit sa ajunga in Republica Moldova, autoritatile moldovene primesc vizita presedintelui Romaniei Traian Basescu (27 ianuarie) si a premierului lituanian Andrius Kubilius (26 – 27 ianuarie).

Deplasarea adjunctului premierului rus va avea loc, in consecinta, la inceputul lunii februarie. Tot atunci, la Chisinau se va desfasura sedinta comisiei mixte moldo-rusa de colaborare economica. Potrivit presei de la Moscova, discutiile acestuia cu reprezentantii guvernului moldovean se vor concentra asupra creditului de 150 milioane dolari ce urmeaza sa fie acordat Republicii Moldova, de catre Rusia.

Informatia privind amanarea vizitei oficialului rus vine dupa ce Traian Basescu a anuntat oficial ca prima vizita pe care o va efectua in strainatate, in cel de-al doilea mandat al sau, va fi in Republica Moldova, pe 27-28 ianuarie.

Este a treia vizita pe care presedintele roman Traian Basescu o va efectua in Republica Moldova. De aceasta data, seful statului pleaca la Chisinau la invitatia lansata la sfarsitul anului 2009 de Mihai Ghimpu, presedintele interimar al Moldovei.