Comunistii din Republica Moldova recunosc ca nu exista nicio diferenta intre limba romana si cea moldoveneasca. Insa trecerea limbii romane oficial in Constitutie "ar insemna un pas pentru unirea Republicii Moldova cu Romania”, a avertizat cunoscutul lider comunist Mark Tkaciuk pentru presa de la Moscova, informeaza Unimedia.

Intr-un interviu acordat postului de radio Echo Moscvi, deputatul PCRM a declarat ca „pentru unionisti este foarte important ca limba sa fie numita romana. Asta ar fi o mare realizare pentru ei”. Cunoscut ca eminenta cenusie a comunistilor de peste Prut si ca mostenitor al lui Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk a anuntat ca referendumul constitutional urmareste „retragerea prevederii referitor la neutralitatea tarii”, avand la baza „dorinta actualei guvernari ca Republica Moldova sa adere la NATO”.

Fostul consilier al lui Voronin nu a pierdut ocazia sa-i informeze pe jurnalistii din Rusia ca „toate rezultatele anterioare importante, cum ar fi intelegerea multiculturala, acum se distrug de catre asa numita guvernare democrata. Astazi s-au inceput represiuni. Se inchid posturi tv si radio importante de limba rusa”.

Tkaciuk a explicat si de ce se afla in vizita la Moscova: ca sa "coordonam o pozitie comuna referitor la situatia actuala din Republica Moldova, care sa fie prezentata la sesiunea Consiliului Europei”.