Diplomatul Silviu Ionescu a declarat ca nu se afla in autoturismul misiunii diplomatice pe 15 decembrie, cand masina care apartine Ambasadei Romaniei la Singapore a lovit trei persoane. In ceea ce priveste decizia Ministerului de Externe de a solicita Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa investigheze accidentul din Singapore, aceasta este o procedura normala in astfel de situatii. "Raman in MAE, in centrala, si am toata disponibilitatea de a sprijini Parchetul spre care a fost transferat deja acest eveniment", a precizat Silviu Ionescu, pentru Mediafax.

"Presa este libera sa isi aleaga si sa continue orice subiect doreste, eu nu am niciun comentariu si de altfel acesta este mai putin important. Tot ceea ce conteaza este stabilirea adevarului, respectiv a faptului ca masina misiunii diplomatice a fost furata, iar eu nu m-am aflat in ea in momentul producerii accidentului", a declarat Silviu Ionescu.

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat marti ca a solicitat Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa investigheze accidentul care a avut loc in Singapore, la mijlocul lunii decembrie 2009. Conducerea ministerului a decis, de asemenea, rechemarea de la post a lui Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri in Singapore, pentru a sprijini derularea anchetei de catre organele judiciare.

MAE precizeaza ca a solicitat Parchetului anchetarea cazului. "Decizia a fost luata dupa verificarile interne derulate de MAE, in urma carora s-a constatat ca, din punctul de vedere al prevederilor legale si al reglementarilor internationale, Ministerul Afacerilor Externe nu are nici competentele si nici mijloacele pentru a putea identifica autorul, cauza, si conditiile producerii accidentului, aceste aspecte tinand strict de procedura penala", se arata in comunicatul ministerului.

Pe 15 decembrie, o masina Audi A6 care apartine Ambasadei Romaniei la Singapore a lovit trei persoane la doua intersectii din Bukit Panjang. Soferul nu a oprit masina. Una dintre victime, Tan Kok Wai, a suferit rani grave la cap si a murit dupa 10 zile intr-un un spital local. Silviu Ionescu este suspectat ca a condus masina implicata in accident.