Un sofer de taxi din Singapore a afirmat ca l-a dus cu masina sa pe Silviu Ionescu, insarcinatul cu afaceri al ambasadei Romaniei in tara asiatica, in noaptea in care acesta este suspectat ca a lovit cu masina trei persoane, omorand una dintre ele, informeaza The Temasek Review. Soferul, pe nume Neo, afirma ca diplomatul roman l-a solicitat pentru o cursa in zona Sungei Kadut, unde politistii au gasit ulterior masina ambasadei implicata in accident.

Publicatia afirma ca zona se afla la circa 5 km de Bukit Panjang, unde masina ambasadei, un Audi A6, a lovit trei persoane, in jurul orei 3 noaptea.

Ionescu a declarat politiei ca el si soferul au descoperit ca masina a fost furata in jurul orei 3 si au depus o reclamatie. Soferul a contrazis insa declaratiile lui Ionescu, afirmand ca dormea la acea ora si ca insarcinatul cu afaceri l-a informat ca masina a fost "furata".

Neo afirma ca a vazut "un barbat alb, imbracat cu o geaca, la intersectia bulevardului Sungei Kadut si Woodlands Road. Acesta i-a facut semn sa opreasca".

La cateva minute dupa ce s-a urcat in taxi, Ionescu l-a intrebat pe Neo cum poate lua legatura cu politia. Ionescu a apelat numarul de urgenta 999 si a declarat politiei ca masina i-a fost furata.

Publicatia afirma ca alti doi martori au vazut soferul masinii Audi care a provocat accidentul.

Contactata de presa locala, politia a afirmat ca inca ancheteaza cazul. "Cu toate dovezile ce-l indica ca vinovat pe Ionescu, este ciudat ca i s-a permis sa paraseasca Singapore dupa trei zile", scrie The Temasek Review.

Conform informatiilor publicate de cotidianul chinez Lianhe Wanbao, la 15 decembrie, o masina Audi A6 de culoare neagra a lovit trei persoane la doua intersectii din Bukit Panjang. Soferul nu a oprit masina. Una dintre victime, Tan Kok Wai, a suferit rani grave la cap si a murit dupa 10 zile la un spital local.

Ionescu a anuntat politia ca o masina ce apartine ambasadei romane a fost "furata", insa anchetatorii sustin ca reclamatia diplomatului a fost depusa la 40 de minute dupa producerea accidentului.

Silviu Ionescu este Insarcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Romaniei la Singapore. Ionescu este diplomatul cel mai inalt in grad de la misiunea diplomatica, el avand imunitate conform Conventiei de la Viena legata de relatiile diplomatice. Intre Romania si Singapore nu exista tratat de extradare.

MAE roman a anuntat ca a declansat o ancheta interna legata de acest caz.