Patru parlamentari au demisionat din Partidul Comunistilor din Republica Moldova. Anuntul a fost in aceasta dimineata, in sedinta Parlamentului, de catre Vladimir Turcan, fost deputat PCRM. "Avand in vedere ca PCRM a adus la alegeri anticipate si la consolidarea aripei radicale de dreapta, deputatii Vladimir Turcan, Victor Stepaniuc, Ludmila Belcencova si Valentin Guznac au decis parasirea fractiunii parlamentare a PCRM", a declarat acesta, citat de Unimedia.md.

De la acest anunt, sedinta a devenit un prilej de ironii intre deputatii care au parasit formatiunea si reprezentantii Aliantei pentru Integrarea Europeana (AIE). Mihai Ghimpu, presedinte al Partidului Liberal si cel care asigura interimatul functiei de presedinte al Republicii Moldova, in urma demisiei lui Vladimir Voronin, i-a trimis un buchet cu flori Ludmilei Belcencova. In replica, fosta deputata PCRM a declarat: "Nu primesc florile lui Mihai Ghimpu. Nu am nevoie de laudele lui si nici nu vreau sa ma numeasca Liudocika."

Demisiile din PCRM vin la o saptamana dupa esecul alegerilor prezidentiale. Republica Moldova nu si-a putut alege pe 7 decembrie presedintele, dupa ce comunistii s-au retras de la lucrarile Parlamentului si au refuzat sa voteze. Presedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, a anuntat ca se vor organiza alegeri anticipate. Insa presa de la Chisinau anunta chiar in ziua alegerilor ca "a inceput destramarea Partidului Comunistilor".

"Sunt absolut convins ca modul in care s-a comportat PCRM astazi va avea un ecou profund. Stim ca organizatiile lor teritoriale vor fi nemultumite de decizia lor", declara in urma cu o saptamana presedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, pentru Unimedia. "Mark Tkaciuk face lista persoanelor care vor sa preia conducerea Partidului Comunistilor. De azi incepe destramarea PCRM!”, a avertizat Diacov.