Ministerul roman de Externe a confirmat, luni, faptul ca un marinar roman se afla la bordul cargoului grecesc "Maran Centrauros", capturat duminica de piratii somalezi. Ministerul de Externe informeaza ca toti membrii echipajului sunt sanatosi si au suficiente provizii.

Ambasada Romaniei la Atena a fost informata oficial de catre autoritatile elene în legatura cu rapirea cargoului elen "Maran Centrauros" de catre piratii somalezi, duminica, a transmis Ministerul de Externe, la solicitarea Mediafax.

  • "Avem confirmarea oficiala ca printre cei 28 de membri ai echipajului se afla un cetatean roman. Din echipaj mai fac parte 16 filipinezi, 9 greci si 2 ucraineni", precizeaza MAE, adaugand ca a declansat procedurile standard pentru ca familia romanului rapit sa fie identificata si anuntata de catre Ministerul Administratiei si Internelor.
  • "Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Atena, monitorizeaza cazul si pastreaza legatura permanenta cu compania proprietara a navei sechestrate, precum si cu autoritatile elene. Cazul este tratat cu maxima atentie, prioritara fiind mentinerea integritatii membrilor echipajului", a anuntat MAE.

Piratii somalezi au capturat duminica, in Oceanul Indian, nava greceasca Maran Centauros, cu 28 de marinari la bord, in al carei echipaj se afla si un roman. Nava, care a fost capturata la 730 de mile marine de coastele Somaliei, plecase din Kuweit, cu destinatia Statele Unite.

Oficialii de la Atena au anuntat ca au primit asigurari din partea capitanului ca niciun marinar nu a fost ranit.