Parlamentarul Aldo Di Biagio este responsabilul pentru italienii din intreaga lume din partea partidului Popolo della Libertà, condus de premierul Silvio Berlusconi. Intr-un comunicat de presa, el a cerut celor peste 800.000 de romani cu drept de vot din Peninsula sa-l voteze pe Traian Basescu: “Ma adresez romanilor din Italia, sa creada in proiectul de crestere al propriei tari, acordand increderea lor Partidului Democrat –Liberal al presedintelui Basescu, care reprezinta un punct de referinta important pentru Partidul Popular European”.

“Alegerile care se vor desfasura pe 6 decembrie in Romania reprezinta o ocazie importanta pentru Bucuresti, atat sub profilul economic, cat si cel politic, intr-un moment in care este necesara repunerea in joc, cu forta, a principiilor esentiale de crestere a tarii, intr-un context european. Romanii din Italia nu trebuie sa piarda ocazia sa-si arate forta si, in consecinta, sa demonstreze gradul lor de unire si integrare pe intreg teritoriul Peninsulei, aratand legatura cu tara de origine si ajutand la cresterea propriei patrii” - se arata in comunicatul remis corespondentului HotNews.ro din Italia de catre deputatul italian Aldo Di Biagio.

“Principiile sustinute de PD-L, prioritatile in materie economica si sociala, prezentate si de presedintele Traian Basescu, trebuie sa fie privite ca elemente obligatorii pentru ca Romania sa fie considerata un stat care isi poate asuma un rol de prima importanta in scenariul european, pe termen scurt si mediu”.

Politicianul italian a anuntat, de asemenea, ca se va intalni cu reprezentanti ai PDL-ului roman, pentru a “sublinia sustinerea mea in o asa de importanta partida electorala”.