Partidul Comunistilor (PCRM) a decis luni, in unanimitate, sa nu-l voteze pe candidatul Aliantei pentru Integrarea Europeana (AIE), Marian Lupu, in functia de presedinte al Republicii Moldova si sa nu participe la procedura de vot care va avea loc marti in Parlamentul de la Chisinau, informeaza Unimedia.

PCRM s-a intrunit luni intr-o sedinta plenara pentru a hotari daca vor vota sau nu pentru Marian Lupu pentru functia de sef al statului.

"Partidul Comunistilor a adoptat unanim decizia de a obliga fractiunea parlamentara a PCRM sa nu-l voteze pe Marian Lupu in functia de presedinte al tarii si sa nu participe la procedura de vot. Mai multe declaratii vom oferi maine, 10 noiembrie.", a declarat, la dinalul sedintei, deputatul comunist Grigore Petrenco.

Unicul candidat la functia de sef al statului, inregistrat de catre comisia speciala pentru alegerea presedintelui, este Marian Lupu. Liderul PD este candidatura oficiala a AIE la functia suprema in stat.

AIE detine 53 de mandate de deputat si mai are nevoie de inca 8 voturi de la deputatii PCRM pentru alegerea sefului statului. In caz de esec, Parlamentul ales la 29 iulie va fi dizolvat, iar cetatenii R. Moldova vor participa din nou la alegeri parlamentare anticipate.