Jurnalista moldoveana Stela Popa anunta aparitia, la Editura Tritonic, a volumului sau de debut "„100 DE ZILE”, un roman ce se deruleaza pe fundalul tensiunilor politice de la Chisinau, in primavara anului 2009. Cartea va fi lansata in premiera pe 28 noiembrie, la Targul International de Carte ”Gaudeamus” de la Bucuresti, urmand a fi promovat ulterior si in R. Moldova.

Stela Popa noteaza pe blogul personal ca a lucrat intens in ultimul an la acest roman, iar anul viitor editura isi doreste un turneu de promovare a cartii in principalele orase din Romania si din Moldova.

“De multi ani asteptam un roman al Moldovei ultimilor ani, ani cu victorii si infrangeri, cu bucurie si deznadejde, cu speranta, cu flori, cu sange… Ma intrebam de unde va aparea?! Cine va cuteza sa sparga tacerea, sa-si asume misiunea de a fi primul? Am sperat ca va fi un jurnalist. Cred ca realitatea mi-a depasit asteptarile. Faptul ca Tritonic si Stela Popa s-au intalnit pentru a edita „100 DE ZILE” cred ca este marea sansa a acestui an tulbure…

Un roman scris in 2009 despre revolta din 2009 inseamna nu numai actualitate, dar si responsabilitate si patriotism. Echipa de la Tritonic este onorata de colaborarea cu tanara jurnalista Stela Popa", consemneaza scriitorul Bogdan Hrib, directorul Editurii Tritonic, despre noua aparitie.