Carabinierii italieni, in colaborare cu politia spaniola, au arestat la Malaga (sudul Spaniei) doua persoane acuzate de uciderea lui Petru Barladeanu, acordeonistul roman impuscat "din greseala" pe 26 mai, in apropierea unei statii de metrou din Napoli, in timpul unei rafuieli a mafiei italiene, relateaza Reuters.

Cei doi presupusi criminali sunt Maurizio si Salvatore Forte, doi veri in varsta de 29, respectiv 31 de ani, care fac parte dintr-o grupare mafiota ce actioneaza in Cartierul Spaniol din Napoli si care are legaturi cu temuta Camorra. Un alt membru al gruparii, Marco Ricci, de 27 de ani, a fost deja arestat, in luna iulie, pentru participarea la acelasi atac.

Pe 26 mai, Petru Barladeanu, imigrant roman in Italia, se afla in Piazza Montesanto din Napoli, cand opt mafioti au deshis focul si au lovit doi trecatori. Unul dintre ei era Petru Barladeanu, in varsta de 33 de ani, cealalta victima ranita fiind un tanar italian de 14 ani.

Cu ultimele puteri, romanul s-a refugiat in pasajul de la metrou. Ranit in picior si in torace, Petru a cerut ajutorul oamenilor. Trecatorii insa s-au imbulzit sa fuga de la fata locului. Cateva minute mai tarziu, Petru a murit in bratele sotiei sale, care tipa dupa ajutor. Dupa jumatate de ora un medic a incercat sa-l salveze, dar era deja prea tarziu. Corpul barbatului a ramas apoi timp indelungat pe jos, intre peron si casa de bilete.