"Daca situatia de dupa alegeri se va deteriora atat incat sa aminteasca de evenimentele din 7 aprilie, fortele de ordine vor actiona intr-un mod adecvat", a declarat, miercuri, presedintele moldovean Vladimir Voronin, in ziua alegerilor paralmentare anticipate. In plus, el si-a exprimat convingerea ca relatiile cu Rusia "se vor imbunatati si mai mult dupa alegeri" si a multumit Moscovei pentru sustinerea oferita dupa protestele violente din aprilie, relateaza Jurnal de Chisinau, citand AFP.

"Relatia cu Rusia este foarte buna si se va dezvolta si mai mult dupa alegeri", a declarat Voronin, multumind Moscovei pentru sustinere.

Cu aceasta ocazie, Vladimir Voronin si-a exprimat si speranta ca alegerile de miercuri vor pune capat crizei politice din tara. "Votez pentru stabilitate si pentru dezvoltare democratica. Spera ca, dupa aceste alegeri, vom iesi din criza politica si vom putea incepe munca pentru a lupta impotriva crizei economice", a spus el. Totusi, Voronin spune ca nu crede ca tulburarile si violentele de la inceputul lunii aprilie se vor repeta.