Romania a deschis un Consulat Onorific la Ulaan Baatar (Mongolia), in cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe si Comertului Exterior al Mongoliei. Noul Consul Onorific al Romaniei in Mongolia este Odonsuren Ulziibat, absolvent al Academiei de Studii Economice de la Bucuresti, important om de afaceri si un sustinator activ al dezvoltarii relatiilor dintre Romania si statul sau natal.

Deschiderea Consulatului Onorific a avut loc in prezenta ambasadorului Romaniei la Beijing, acreditat si in Mongolia, Viorel Isticioaia-Budura, a ministrului adjunct al Afacerilor Externe al Mongoliei, Bayarbat Bolor, si a membrilor corpului diplomatic acreditat la Ulaan Baatar, printre care, ambasadori ai SUA, Canada, Thailanda, Polonia, Bulgaria, India.

Ambasadorul Isticioaia-Budura a subliniat importanta activitatii consulului onorific din Mongolia in eforturile de dezvoltare a relatiilor bilaterale si de relansare a schimburilor si cooperarii romano-mongole, mai ales ca anul viitor se vor implini 60 de ani de relatii diplomatice.

Ambasadorul Isticioaia-Budura si Odonsuren Ulziibat au semnat Protocolul privind drepturile si indatoririle consulului onorific si a avut loc ceremonia de arborare a drapelului Romaniei si deschiderea oficiala a Consulatului Onorific al Romaniei.