Doi copii cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de luni au fost abandonati de o romanca in Paris, in data de 3 iulie. Femeia a fost prinsa dupa o saptamana, intr-un hotel, timp in care nimeni nu s-a interesat de soarta celor doi micuti, relateaza TF 1.

Afacerea este atat de sideranta incat i-a lasat pe anchetatori perplecsi.

In data de 3 iulie, o femeie de circa 30 de ani se plimba cu doi copii intr-o piata, pe strada Deux Nethes, in arondismentul 18 din Paris.

In jurul orei 10:30, ea s-a apropiat de un cuplu originar din Romania. S-a prezentat ca fiind mama copiilor si le-a cerut, in romana, sa-i supravegheze pe cei doi micuti cateva minute, pentru a merge sa cumpere tigari.

"Cuplul s-a prezentat la politie in jurul orei 13:00, dupa ce a vazut ca femeia nu mai apare", a explicat comisarul Thierry Boulouque, seful Brigazii pentru minori din Paris.

De atunci, nimic. "A trecut o saptamana si nimeni nu a venit sa reclame minorii. Avizul de cercetare trimis pe plan national si international, cu ajutorul Interpol, nu a avut niciun rezultat".

Cei doi copii au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de luni. Baietelul este blond si are ochii albastri, iar fetita este bruneta, ochi caprui si pielea maslinie.

"Copiii sunt foarte curati, reactioneaza bine si nu par a fi fost tratati rau", adauga comisarul Boulouque. Cei doi au fost plasati intr-un centru de minori.

Femeia care i-a abandonat a fost descrisa drept corpolenta, inaltime de circa 1,70 m, bruneta, parul lung, prins in coada.

Ea a fost arestata vineri dimineata intr-un hotel din Saint-Ouen, in urma unui telefon al unui martor, dupa ce politia si procuratura lansasera un apel pentru identificarea mamei, potrivit Europe1.

Ea a ajuns in regiunea pariziana in urma cu aproximativ zece zile. Femeia locuieste in Spania si se pare ca mai are si alti copii in Romania.

Ultimul caz de abandon in capitala franceza s-a petrecut in iunile 2007. Micutul Ryan, in varsta de trei ani si jumatate, a fost abandonat de mama sa marocana intr-un fast-food.