Trei persoane au fost puse sub acuzare in Polonia, dupa decesul romanului Daniel Crulic, in urma cu aproape un an si jumatate, intr-un penitenciar din Cracovia. Daniel Crulic a murit intr-un penitenciar din Cracovia dupa ce a facut timp de doua luni greva foamei, in semn de protest fata de faptul ca fusese incarcerat, el sustinand ca era nevinovat.

Autoritatile poloneze au finalizat ancheta in cazul decesului romanului. Luni, trei responsabili ai spitalului penitenciarului unde a murit Daniel Crulic au fost pusi sub acuzare, fiind considerati vinovati ca nu au acordat asistenta medicale unei persoane aflate in pericol sa moara. Cei trei risca fiecare cate 5 ani de inchisoare, potrivit AFP.

Daniel Claudiu Crulic, in varsta de 33 de ani, a murit la inceputul anului 2008, din cauza infometarii, intr-o inchisoare din Cracovia, dupa ce statuse doua luni in greva foamei, sustinand ca este nevinovat.

El fusese arestat in septembrie 2007 impreuna cu prietena sa, fiind acuzati ca ar fi furat portofelul unui judecator. In inchisoare, Crulic a sustinut ca este nevinovat si a intrat in greva foamei. El a incetat din viata la data de 18 ianuarie 2008, la patru zile dupa ce un tribunal decisese hranirea sa prin perfuzii. Autoritatile romane au aflat de acest caz abia dupa moartea romanului. Familia Crulic a anuntat, la vremea respectiva, ca intentioneaza sa dea in judecata autoritatile poloneze si MAE roman.

Cazul s-a lasat cu sanctiuni pentru consulul si ambasadorul Romaniei in Polonia, dar si cu demisia ministrului de Externe de atunci, Adrian Cioroianu.