Un tanar irlandez a fost plasat in custodia politiei, fiind acuzat de violente impotriva imigrantilor romani din Belfast. Shane Murphy, de 21 de ani, este acuzat si de transmiterea de mesaje rasiste in timpul unui miting de saptamana trecuta, transmite publicatia Irish Times.

Tanarul a aparut in fata instantei dupa ce a fortat peste 100 de tigani romani sa isi paraseasca locuintele, acestia fiind nevoiti sa se refugieze intr-o biserica, scrie presa irlandeza. Alti doi tineri, de 15 si 16 ani, au fost acuzati zilele trecute in legatura cu violentele care i-au avut ca tinta pe tiganii romani. Shane Murphy este acuzat ca a amenintat locuitorii unei case din Belgravia, in perioada 11-15 iunie.

Autoritatile sustin ca tanarul a facut si remarce rasiste in timpul protestelor din sudul Belfastului. Curtea Magistraturii a fost instiintata ca, in timpul interogatoriului, Shane Murphy a negat orice implicare in evenimentele de pe bulevardul Belgravia. Cererea de eliberare pe cautiune a fost respinsa, insa, de judecatorul George Conner, curtea sustinand ca politia este ingrijorata de posibilitatea ca tanarul sa interfereze cu martorii. Shane Murphy a ramas, asadar, in custodia politiei.