Trei barbati de nationalitate romana au fost arestati in Polonia, fiind acuzati ca au agresat o femeie in varsta de 79 de ani, vanzatoare de bijuterii, aceasta decedand in urma atacului, a anutat, luni, politia locala, transmite AFP.

"Cei trei barbati, toti originari din zona Hirseni, Romania, au fost arestati dupa ce au fost filmati de sistemul de supraveghere din oras", a declarat, pentru AFP, o purtatoare de cuvant a politiei, Joanna Kacka.

"Batrana, care se ocupa cu comercializarea de bijuterii, locuia singura in casa sa, unde doi sau trei romani au patruns prin efractie vineri, cu putin timp inainte de agresiune, potrivit imaginilor inregistrate de camerele video", a explicat Kacka. Victima locuia in Szczercow, localitate situata in apropierea orasului Lodz, din centrul Poloniei.

Politia a reusit sa identifice, cu ajutorul imaginilor, numarul de inmatriculare al masinii cu care au fugit agresorii si i-a arestat cateva ore mai tarziu. Cu ei se afla si un al patrulea cetatean roman, care ajutase la vanzarea bijuteriilor furate de la victima. Acesta este acuzat de complicitate.

Romanii, cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, au pledat "vinovat". Ei risca pana la 12 ani de inchisoare, a precizat Kacka.