Gabby Tennis, romanul condamnat la moarte in Statele Unite pentru ca a ucis un veteran de razboi in varsta de 91 de ani, va face inchisoare pe viata, dupa ce a ajuns la o intelegere cu procurorii, informeaza Sun-Sentinel.

Intelegerea a fost obtinuta cu doar cateva ore inainte ca juratii sa decida daca recomanda condamnarea la moarte a romanului, in cursul celui de-al doilea proces. Tennis fusese initial condamnat la moarte in 2005, insa Curtea Suprema din Florida a respins decizia din cauza unei erori a judecatorului. Magistratul refuzase sa-l lasa pe Tennis sa se reprezinte singur.

Procesul lui Tennis a fost reluat in acest an, el fiind gasit vinovat, din nou, saptamana trecuta.

Potrivit rechizitoriului, Tennis l-a omorat in iunie 2003 pe Albert Vesella, un veteran din marina americana, pe care a incercat sa-l jefuiasca in locuinta sa din Hollywood (Florida). Romanul incerca sa faca rost de bani pentru a se insura cu prietena lui de 16 ani, Sophia Adams.

Fata a depus marturie impotriva lui si a fost condamnata la 10 ani de inchisoare.

Juratii au declarat ca Tennis a luat "decizia corecta" de a se intelege cu procurorii, doi dintre ei afirmand ca urmau sa recomande condamnarea la moarte.

"Familia victimei nu mai trebuie sa fie nevoita niciodata sa treaca prin aceasta", a declarat procurorul Brian Cavanagh, dupa anuntarea intelegerii facute, in timp ce un jurat, Rudy Lacosse, a spus ca romanul "nu a avut respect pentru nimeni. Nu i-a pasat de vioata nimanui, decat de a sa".