Presedintele Moldovei, Vladimir Voronin, a multumit Rusiei pentru sprijinul moral si politic acordat partii moldovene dupa alegerile parlamentare din 5 aprilie, informeaza agentia Interfax. „Acest sprijin corespunde spiritului relatiilor de prietenie si colaborare, precum si parteneriatului strategic stabilite de veacuri intre cele doua tari si popoare”, a spus, potrivit biroului de presa al sefului statului, Vladimir Voronin la intalnirea de vineri cu ambasadorul Rusiei la Chisinau, Valeri Kuzmin.

Intrevederea are loc in ziua in care Republica Moldova a respins nominalizarea lui Mihnea Constantinescu drept ambasador al Romaniei la Chisinau.

Conform comunicatului, pe durata intrevederii a fost, de asemenea, analizate stadiul actual al raporturilor si perspectiva dezvoltarii lor pe mai departe, realizarea proiectelor de conlucrare in diferite domenii, preturile la resursele energetice furnizate Moldovei de Rusia.

Cetatenie rusa pentru transnistreni

O treime din locuitorii Transnistriei vor primi, in scurt timp, pasapoarte rusesti, a anuntat in direct la postul de radio Eho Moskvai ministrul de externe al nerecunoscutei republici de pe Nistru, Vladimir Iastrebciak. Potrivit spuselor sale, pe listele consulatului din Transnistria figureaza, in prezent, 130.000 de cetateni ai Federatiei Ruse.

„Multi nu sunt inregistrati, unii lucreaza dincolo de granitele republicii, dar cred ca foarte curand o treime din locuitorii Transnistriei vor detine pasapoarte rusesti”, a spus Iastrebciak, precizand ca populatia totala a republicii, conform ultimului recensamant, se cifreaza la aproximativ 500.000 de oameni.