Trei cetateni romani au fost retinuti joi de politia italiana, fiind suspectati de asasinarea violenta a cunoscutului om de afaceri italian Franco Ambrosio si a sotiei acestuia, Giovanna. Romanii au fost prinsi joi dimineata in Licola, in apropiere de Napoli, dupa ce politistii au descoperit in posesia unuia dintre suspecti un telefon mobil furat din casa victimelor, relateaza Corriere del Mezzogiorno.

Cunoscutul miliardar napoletan Franco Ambrosio, supranumit ”regele cerealelor”, si sotia acestuia, Giovanna, au fost gasiti morti, miercuri, in propria casa. Acestia au fost batuti cu bestialitate de mai multi talhari, care au intrat prin efractie in vila in care acestia locuiau.

Autoritatile italiene i-au depistat pe cei trei romani dupa ce acestia au sustras din casa omului de afaceri un telefon celular pe care l-au folosit pentru a efectua mai multe apeluri. Pe numele romanului asupra caruia a fost descoperit telefonul a fost deja eliberat un mandat de arestare. Mai mult, amprentele gasite in casa victimelor se potrivesc cu amprentele cetatenilor romani.

Vineri va fi facuta autopsia cadavrelor lui Franco Ambrosio si Giovanna Sacco. Potrivit primelor concluzii ale anchetei, cei doi au murit dupa ce au fost loviti cu un corp metalic de hotii care au venit sa le pradeze casa.

UPDATE: Cei trei romani au marturisit ca sunt autorii dublului asasinat: "Mama, am intrat intr-o incurcatura, am ucis doua persoane"

Cei trei imigranti romani au marturisit joi, in timpul interogatoriului, ca i-ar fi ucis pe omul de afaceri Franco Ambrosio si pe sotia acestuia, informeaza publicatia italiana.

Politistii au interceptat joi dimineata un apel efectuat de pe celularul furat din casa victimelor. "Mama, am intrat intr-o incurcatura, am ucis doua persoane...nu am stiut ce-am facut", i-a spus la telefon unul dintre presupusii criminali mamei sale din Romania.

Potrivit unor surse din cadrul politiei din Napoli, tinerii, toti in varsta de 22 de ani, se aflau sub influenta alcoolului cand au patruns in vila miliardarului.

Romanii sunt suspectati ca au furat si alte bunuri din casa victimelor: bijuterii, carti de credit si portofelele cuplului, obiectele fiind gasite asupra celor trei in momentul in care acestia au fost prinsi.