Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca repatrierea romanilor morti in seismul din Italia se face pe cheltuiala familiilor interesate prin intermediul unei firme de pompe funebre angajate de familia decedatului.

Totodata, MAE informeaza ca autoritatile locale italiene asigura, la solicitarea familiilor/rudelor cetatenilor romani decedati la cutremur, transportul gratuit din localitatea Aquila la Aeroportul international Fiumicino din Roma.

Familiile/rudele cetatenilor romani decedati la cutremur pot obtine actul de deces al acestora de la magistratul si medicul legist din cadrul Institutului de Medicina Legala din localitatea Aquila. Pentru a putea fi transcris in Romania, actul italian trebuie apostilat la prefectura italiana locala.

MAE precizeaza ca protectia civila din Aquila va organiza vineri, 10 aprilie, de la orele 11:00, un serviciu funerar de stat pentru toate persoanele decedate in cutremurul de luni. Familiile/rudele cetatenilor romani decedati care sunt interesate trebuie sa comunice Protectiei civile din Aquila acceptul pentru efectuarea acestui serviciu funerar public.

Bilantul romanilor decedati in urma seismului se ridica la sapte.

Intr-un comunicat oficial, Ministerul roman al Afacerilor Externe informa marti ca autoritatile italiene au confirmat decesul membrilor unei familii de romani, intre care si un minor. Bilantul cutremurului nu este inca definitiv, numarul victimelor scoase de sub daramaturi fiind in crestere, anunta MAE intr-un comunicat.