"La 52 de ani, sunt un ratat. Sper sa imi reuseasca macar acest ultim gest. Nu vreau să-mi parasesc familia. Daca reusesc, ii iau cu mine“. Acestea sunt ultimele cuvinte scrise pe o foaie in limba romana de barbatul care si-a omorat familia dupa care s-a sinucis, potrivit editiei online a cotidianului elvetian 24heures.

Conform cotidianului genevez, alertata de un prieten de familie ingrijorat ca barbatul nu a venit la lucru 2 zile, politia a descins in apartamentul in care locuia familia de origine romana si a descoperit un tablou tragic - 4 cadavre: al barbatului de 52 de ani, al sotiei acestuia de 46 de ani si ale celor doi fii de 16 ani, respectiv 19 ani.

Institutul de Medicina legala din Geneva, care a trimis 4 experti la locul tragediei, urmeaza sa analizeze probele pentru a confima ipoteza ca tatal este autorul crimei sau daca nu cumva este vorba de altcineva din afara familiei.

Potrivit 24 heures.ch, romanul a ajuns in Elvetia in urma cu 30 de ani si era, dupa cum il descriu fostii colegi, un tip sociabil si plin de umor. Pareau o familie implinita si echilibrata: mama, dupa cateva incercari de a lucra ca vanzatoare, s-a dedicat familiei in ultima vreme, ajutandu-si sotul lacatus la contabilitatea firmei deschise de acesta.

Prietenii familiei au declarat cotidianului elvetian ca barbatul, care slabise in jur de 5 kilograme de la inceputul anului, parea lipsit de energie in ultima perioada si astepta ingrijorat rezultatul unor analize.

Insa purtatorul de cuvant al politiei geneveze a declarat, preluat de Lematin.ch, ca nimic nu poate explica tragedia. Ziarul relateaza ca situatia financiara a firmei romanului, asa cum arata ea la Registrul Comertului, era buna. Mai mult, potrivit unor apropiati ai familiei, romanii aveau chiar o cabana construita in gradina familiei.

Socati de cele intamplate, colegi ai celor doi baieti, unul la liceu si celalalt student la medicina, au venit cu flori la locul tragediei pentru a le aduce un ultim omagiu.

Potrivit acestora, drama ar fi putut avea loc marti sau miercuri dupa-amiaza. Colegii au fost surprinsi cand nu l-au vazut pe baiatul cel mare la un important meci de polo, in conditiile in care era unul dintre cei mai devotati jucatori, noteaza Lematin.ch.