"E un moment delicat". Asa a comentat Gianni Alemanno, primarul Romei, imaginile filmate de o televiziune italiana care prezinta momentul in care un actor ce pretindea a fi roman a fost atacat de un localnic caruia i-a cerut o tigara. Actorul Paolo Calabresi a inregistrat momentul pentru emisiunea "Le iene", transmite corespondentul HotNews.ro in Italia, Miruna Cajvaneanu.

Imbracat cu un tricou de fotbalist si cu pantaloni uzati, Calabresi a imitat accentul romanesc si i-a cerut o tigara unui italian aflat in fata unui restaurant. In momentul urmator s-a trezit cu cutitul la git, scrie presa italiana.

Emisiunea "Le Iene" este extrem de controversata in Italia. Unul dintre reportajele extrem de comentate a fost realizat la Bucuresti si prezenta Romania ca o "tara a aurolacilor", intrebarea de la final fiind: "Aceasta e o tara care merita sa intre in UE?"

Acelasi program a transmis un reportaj despre vanzarea de organe, ilegala in Romania, luand un interviu unui medic roman care ulterior a protestat pentru ca declaratiile sale au fost taiate si reinterpretate.