Rasturnare de situatie in ancheta privind violul asupra unei adolescente italience de 14 ani, incident petrecut in urma cu o saptamana intr-un parc din Roma. Cotidianul Il Messaggero publica, sambata, marturia unuia dintre romanii arestati in acest caz, care sustine ca a recunoscut ca ar fi fost unul dintre autorii violului la presiunea politistilor italieni, dar si romani.

"Am fost obligat sa marturisesc. In noaptea de 17 spre 18 februarie am fost supus la presiuni psihologice si la violenta, atat de politistii italieni, cat si de cei romani, pentru a recunoaste violul", a afirmat Alexandru Loyos Isztoika. El a fost arestat marti, pe 17 februarie, la 3 zile de la comiterea violului intr-un parc din Roma.

Initial, el a recunoscut ca este unul dintre autori, insa acum si-a schimbat declaratia, sustinand ca ar fi facut marturisirea la presiunile anchetatorilor.

O adolescenta de 14 ani a fost violata, pe 14 februarie, in ziua in care se sarbatorea Sfantul Valentin, de doi imigranti, iar autoritatile au suspectat de la bun inceput ca ar fi vorba despre tigani est-europeni.

Fata de 14 ani si prietenul acesteia, de 16 ani, au fost agresati in cartierul Appio Latino, fiind dusi cu forta pe un teren viran din Parcul Caffarella. Fata a fost violata, iar prietenul ei a fost batut si imobilizat. Autorii violului le-au luat tinerilor banii pe care ii aveau asupra lor, precum si telefoanele mobile.

In zona in care a avut loc incidentul, la periferia Romei, exista cateva tabere de tigani construite ilegal.

De altfel, incidentul a reinviat polemicile legate de imigrantii est-europeni si in special de cei romani. Mai multe tabere de imigranti de la periferia Romei au fost daramate saptamana aceasta, iar incidentele cu caracter xenofob s-au inmultit, mai multi romani fiind agresati pe strada de italieni.

La Roma si in alte 100 de orase italiene sunt programate sambata seara mitinguri in cadrul carora italienii vor protesta fata de valul de violente sexuale inregistrat in Peninsula in ultima vreme si pentru care principalii suspecti sunt imigrantii, printre care si cetateni romani.