Primele indicii in ancheta privind violul unei tinere de 14 ani intr-un parc din Roma arata ca atacatorii ar fi tigani din Romania, scrie Corriere della sera, in editia electronica.

Tanara a fost violata sambata de doi imigranti, iar autoritatile au suspectat inca din primul moment ca este vorba de tigani est-europeni.

Incidentul a avut loc chiar in ziua in care la Roma se sarbatorea Sfantul Valentin (Ziua Indragostitilor). Fata de 14 ani si prietenul acesteia, de 16 ani, au fost agresati in cartierul Appio Latino, fiind dusi cu forta pe un teren viran din Parcul Caffarella.

Fata a fost violata, iar prietenul ei a fost batut si imobilizat. Autorii violului le-au luat tinerilor banii pe care ii aveau asupra lor, precum si telefoanele mobile.

Identificarea a fost facuta prin compararea descrierii oferite de cei doi tineri cu pozele din baza de date a politiei. Pe baza acestor date, anchetatorii spera sa reuseasca sa-i localizeze pe cei doi presupusi violatori si sa-i aresteze.

Politistii cred ca ar putea rezolva cazul in maximum 48 de ore.

In zona in care a avut loc incidentul, la periferia Romei, exista cateva tabere de romi construite ilegal.

La aflarea acestui nou caz de viol, primarul Romei, Gianni Alemanno, aflat in vizita in Slovenia, a luat legatura imediat cu seful politiei si cu prefectul capitalei Italiei.

"Am vorbit cu seful politiei. Sunt doua persoane cu accent din est, cu tenul inchis, probabil romi", a declarat Alemanno.