Patru romani au fost batuti duminica seara, la Roma, de un grup masiv de tineri extremisti italieni, relateaza presa din Peninsula. Doi dintre romani au fost grav raniti si sunt internati. Atacul a avut loc in fata unui local - restaurant specializat in kebab, langa statia de metrou Porta Furba.

Conform primelor informatii, in jurul orei 22:30 locale, un grup de circa 20 de tineri italieni, cu varsta cuprinsa intre 18 si 20 de ani, inarmati cu bastoane i-au atacat pe cei doi romani care se aflau in incinta localului, proferand insulte rasiste. Cativa dintre agresori erau cu fata acoperita.

Romanii batuti au fost transportati la spital si internati. Ei au numeroase rani care necesita ingrijiri medicale. Locul agresiunii se afla in apropierea unui parc in care, acum doua zile, a fost violata o tanara italianca. Atacul a avut loc cu cateva ore dupa o manifestatie de protest organizata de Forza Nuova, miscare extremista de dreapta.

Un al doilea atac a avut loc la cateva statii de metrou distanta, in zona Cinecittà. Un roman a chemat salvarea, declarand ca a fost batut de un grup de italieni inarmati cu bastoane. A fost transportat la spital cu rani la picioare.