O fata de 14 ani a fost violata sambata, intr-un parc din Roma, de doi imigranti, iar autoritatile suspecteaza ca este vorba de tigani est-europeni, relateaza Il Tempo in editia electronica, citat de Mediafax.

Incidentul a avut loc chiar in ziua in care la Roma se sarbatorea Sfantul Valentin (Ziua Indragostitilor). Fata de 14 ani si prietenul acesteia, de 16 ani, au fost agresati in cartierul Appio Latino, fiind dusi cu forta pe un teren viran din Parcul Caffarella.

Fata a fost violata, iar prietenul ei a fost batut si imobilizat. Autorii violului le-au luat tinerilor banii pe care ii aveau asupra lor, precum si telefoanele mobile.

In zona in care a avut loc incidentul, la periferia Romei, exista cateva tabere de romi construite ilegal.

La aflarea vestii, primarul Romei, Gianni Alemanno, aflat in vizita in Slovenia, a luat legatura imediat cu seful politiei si cu prefectul capitalei Italiei.

"Am vorbit cu seful politiei. Sunt doua persoane cu accent din est, cu tenul inchis, probabil romi", a declarat Alemanno.

"Am spus tot timpul ca este o urgenta sociala. Nu mai este cazul sa fie facute gesturi de clementa, de genul arestarii la domiciliu a violatorilor. Masura este inacceptabila, mai ales ca in unele cazuri nici macar nu au domicilii. Trebuie aplicat imediat planul privind taberele de romi. Aceasta este problema Romei - prezenta baracilor si a taberelor nomazilor, care sunt factori de nesiguranta", subliniaza Alemanno.

Sase romani au fost arestati la Roma dupa violarea unei tinere de 21 de ani pe 22 ianuarie, in suburbia Guidonia. Patru dintre suspectii romani au fost trimisi la penitenciar, iar doi presupusi complici au fost plasati in arest la domiciliu, lucru criticat de unii lideri politici italieni.