Justitia din Grecia a condamnat luni cinci minori - doi frati greci, doi albanezi si un roman - pentru uciderea unui imigrant georgian in varsta de 11 ani, in februarie 2006, la Veria, in nordul tarii, relateaza AFP.

Tribunalul pentru minori din Salonic i-a condamnat pe cei cinci, cu varste cuprinse intre 11 si 12 ani, la momentul incidentului, pentru "lovituri corporale mortale nepremeditate".

Cei doi greci au fost condamnati la detentie intr-un centru pentru minori specializat din Volos, pana la majorat, dupa care vor fi eliberati.

Ceilalti trei copii vor fi plasati sub tutela inspectorilor pentru minori si vor efectua patru ore de munca in interesul comunitatii pe saptamana, pana la majorat.

In ciuda cercetarilor politiei, ramasitele pamantesti ale copilului ucis nu au fost descoperite. Disparitia micului Alexander Meshisvili a bulversat opinia publica din Grecia timp de mai multe luni.

Cei doi frati greci au negat orice implicare in incident, la fel cum a facut si copilul roman.

Doar cei doi albanezi si-au recunoscut vina in cazul mortii lui Alex, survenita, sustin ei, in urma unei incaierari.

Cei cinci copii, provenind din familii sarace si marginalizate, au fost lasati in libertate pana la pronuntarea sentintei.